Terapeutiske muligheder

28. september 2023 By Eskild Strudsberg

Terapeutiske muligheder

Du er godt træt af at komme hjem hver eneste eftermiddag og bare sætte dig i sofaen og forsøge at give dig selv massage oppe ved skuldrene. Nej, du har ikke en massagepistol! Og du vil heller ikke eje sådan en. Du synes, det er en unødvendig gadget. Ok, det er dit valg. En massagepistol kan måske heller ikke håndteres så godt deroppe ved skuldrene uden hjælp. Det er jo egentlig ikke kun skuldrene, der gør ondt. Der er en smerte, der strækker sig ned under skulderbladet. Den får dig faktisk til at sidde og trække skuldrene helt op til ørerne, når du ikke bevidst forsøger at sænke dem.

At sidde korrekt

Men hvem kan sidde rank som en balletdanser og huske på at sænke skuldrene, når der skal slappes af? Ikke dig. Og heller ikke mig, hvis jeg skal være ærlig.

Men jeg ved, hvad du (Vi?) har brug for: Massage. Sådan en dybtgående massage oppe i nakken, ved skuldrene og ned ad ryggen. Det er det, der skal til, så du kan komme af med de der smerter, der plager dig hver eftermiddag. Så, i dit sted ville jeg begynde at lede efter professionel massage i Valby eller København. Og så ville jeg skynde mig at booke en tid. Men du skal sørge for, at det er en massageklinik, hvor de tilbyder dybtgående massage. Ikke blot den der spamassage, med velduftende olier og bløde hænder. Nej, det skal være en massageklinik, hvor massøren virkeligt tager fat i dig. Der skal jo æltes op i nogle muskler, der har været overspændte i meget lang tid.

Den gode duft klarer du selv

De velduftende olier eller cremer kan du selv sørge for derhjemme. Det kan faktisk godt være, at du i virkeligheden skal lede efter en sportsfysioterapeut i København. Sportsfysioterapeuter samarbejder nemlig ofte med dygtige massører.

Sportsfysioterapeuter skal jo oftest passe på sportsmænd og -kvinder. De får ofte skader, som ikke kræver fysioterapi, men som kan klares med massage. Især fodboldspillere, der måske har fået en fibersprængning i lægget eller låret.

En god fysioterapeut er svaret

Måske vil det være mest effektivt for dig, hvis du leder på Google efter ”fysioterapeut Frederiksberg – sport” eller noget i den stil. Så får du ligesom sat et filter på, der signalerer, at fysioterapeuten på Frederiksberg skal have erfaring med sportsfysioterapi. Selvfølgelig kan du også gøre det på den anden måde: Led efter ”sport massage København”. Ja, det er bare forslag, og jeg ved ikke, hvad der er bedst. Men det skal du finde ud af, så du kan booke en tid hos en god massør og få blødgjort de smertende og spændte muskler. Det kan godt være, at du ikke vil bryde dig om det, de første par gange du får massage.

Men bare vent, så vil du næsten blive afhængig af den. Og når det sker, så skal du selvfølgelig også have lov til at få et spaophold, hvor du kan få massage med velduftende olier på huden, lækker musik i ørerne og total afslapning. Men ikke før, end du er blevet smertefri og har lært, at når dine muskler spænder op, så skal du til massage.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *