Saltede veje

14. februar 2023 By Eskild Strudsberg

Saltede veje

Her i vintermånederne har det været fugtigt. Meget fugtigt. Der har været kulde. Og vejene blev saltede. Dvs. der blev strøet sådan en blanding med sand og salt på vejene og gaderne. Vi ved det sker hvert år. Men alligevel, så er vi mange, der ikke tænker os om. Og det er jo ikke fordi, vi ikke kan tænke. Vi har bare så meget andet at gøre. Derfor vil der være mange biler, som har fået rustskader i løbet af vinteren – netop fordi, vi ikke nåede at få bilen til rustbeskyttelse. Vi nåede det ikke? Det er en dårlig undskyldning. Vi kunne godt have nået det, hvis vi havde tænkt os lidt bedre om.

En nem proces

Rustbeskyttelse af biler tager nemlig ikke mere end et par dage – højst tre – hvis det skal gøres godt. Og det skal det. Vi kan godt se, at vores undskyldning ikke er god. Er det dovenskab? Eller er det bare en af de ting, som vi ikke får taget os sammen til at få gjort i tide? Vi kunne godt have undværet bilen i to eller tre dage i løbet af sommerferien. Men vi tænkte jo slet ikke på, at den fugtige vinter ville komme. Og nu står vi så måske i en situation, hvor vi skal betale for en reparation af en rustskade.

Vi ved godt, at vi burde have opsøgt et servicecenter for at få den bedste undervognsbehandling i tide. Vi ved også godt, at vi kunne leje en bil i de dage, hvor vi måtte lade bilen blive hos servicecenteret. Men vi gjorde det ikke. Og vi undersøgte ikke en eneste gang de tilbud, som mange servicecentre giver os. Fx muligheden for at få en lånebil – gratis – i de dage, hvor bilen bliver behandlet.

Stor betydning for bilens værdi

Vi har heller ikke tænkt over, at vi faktisk sørger for, at bilens værdi ikke falder så meget, hvis vi får den sendt til undervognsbehandling i tide.

Det er noget sløseri. Og vi bør have dårlig samvittighed. Af flere grunde: Først og fremmest: Vores bil er blevet usikker – fordi den har rust. For det andet: Vi har udsat vores familie for farlige situationer, når vi har været ude at køre. For det tredje: Vores økonomi, som ofte i forvejen er hårdt presset på grund af inflation og stigende priser generelt, er blevet dårligere, fordi bilen har lidt et værditab og fordi, vi ikke længere kan regne med, at den kan sælges til den samme – højere – pris, som hvis vi havde haft den til undervognsbehandling.

Det er aldrig for sent

Det er dog ikke for sent. Du kan stadig nå at gøre noget ved den dårlige situation. Du skal sørge for, at få bilen repareret for rustskaderne – og så skal du naturligvis have den behandlet imod rust. Du skal dog sørge for, at du finder det sted, der giver din bil den bedste undervognsbehandling. Og det gør du simpelthen ved at søge på internettet. Du skriver bare ”undervognsbehandling” og navnet på den by, du bor i. Og hvis du vil, så kan du supplere med ”tectyl”. Tectyl er nemlig et af de bedste midler, der bliver anvendt imod rust.

COMMENTS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *